Felállt a Bajnai–Magyar Nemzet nagykoalíció Seszták Miklós lemondásáért

2014.07.31. 12:02

Az Együtt-PM felszólította Seszták Miklós nemzeti fejelsztési minisztert, hogy mondjon le posztjáról. Ha ezt nem teszi meg, akkor Orbán Viktor kormányfőtől kérik, hogy vonja vissza a miniszter megbízatását, írja az MTI. Sesztákot ma nem csak az ellenzék mondatná le, hanem még a Magyar Nemzet is ezt követelte vezércikkben, ezzel pedig összeállt az eddig alkalmi szövetségnek is igen valószínűtlen BajnaiMagyar Nemzet nagykoalíció.

Juhász Péter társelnök ezt azzal indokolta, hogy Seszták Miklósról az elmúlt hetekben kiderült, hogy korábban közel hétszáz olyan céget alapított, amelyek egyike sem fizetett adót, majd később valamennyit felszámolták és ezzel szinte biztos, hogy károkat okoztak a magyar államnak. Ezt a történetet egyébként az Index írta meg. Egy másik, szintén nálunk megjelent történetre is hivatkozott Juhász, amikor úgyfogalmazott, a miniszter

hatalmával visszaélve, kapcsolatait felhasználva saját magának játszik ki uniós forrásokat.

Juhász arról beszélt, Seszták Miklós három olyan céget is alapított, amelyekben egy volt osztálytársa valamilyen vezető megbízatást töltött be. A vállalkozások egyenként tízmillió forint vissza nem térítendő uniós támogatást kaptak, miközben az ellenzéki politikus szerint valós tevékenységet nem folytattak, csak arra szolgáltak, hogy a Seszták Miklós tulajdonában lévő irodaházban ingatlanokat vásároljanak a támogatásból:

Ez a történet csak arról szól, hogy Seszták Miklós egy gimnáziumi osztálytársa segítségével önmaga számára játszik ki uniós forrásokat.