Alig költöttek Falus kampányára, az Együtt bukott a legnagyobbat

2014.10.01. 08:35

A Bors úgy tudja, hogy mindössze hatmillió forint ment el a hétfőn visszalépett főpolgármester-jelölt, Falus Ferenc kampányára. Nemcsak a feladatokat, hanem a betett pénzt is egyenlő arányban vállalták a baloldali összefogás pártjai, 10-10-10 millió forintot áldoztak volna Falusra.

A lap szerint a kemény kampány a héten indult volna, ha Falus nem lép vissza. Az óriásplakátokat a DK-nak kellett volna fizetnie, így viszont az általuk vállalt 10 millió forintból 9,9 millió megmaradt, ami Gréczy Zsolt, a párt szóvivője szerint teljes egészében átfordítható Bokros Lajos kampányára.

Eddig a legtöbbet az Együtt-PM költött Falusra, ők a Facebookos és az internetes kampányt, a hivatalos fotózást, a szórólapozást és a vadplakátozást vállalták, ez pedig a költségvetésüket  hatmillió forinttal terhelte meg. A maradék négymillió forintot az Együtt szóvivője szerint Bokros kampányára fordítják. Ugyanakkor a pártszövetség egyik fele, a PM nem támogatja a jobboldali jelöltet.

Az MSZP-nek egy újság kinyomtatása és terjesztése lett volna a feladata Falus-kampányában, de a visszalépés miatt ebből sem lett semmi. A párt ugyanakkor nem válaszolt a lapnak arra, hogy ők mennyit költöttek Falusra, és hogy mit terveznek a megmaradt pénzzel. Mint az ismert, az MSZP-t megosztotta az új helyzet, míg az országos elnökség nem állt be Bokros mögé, a budapesti szervezet támogatásáról biztosította a jelöltet.