Újabb nemi erőszak miatt indít vizsgálatot az ELTE

2014.10.01. 19:53

Szerda reggel jelent meg egy fővárosi jogi kar tavalyi gólyatáborában történt nemi erőszakról szóló cikk az Indexen, az ELTE jogi kar pedig magára ismert a leírtakból. Király Miklós dékán este azt mondta az MTI-nek, hogy azonnali vizsgálatot rendelt el és várhatóan büntetőfeljelentést is fog tenni az ügyben.

A dékán közleményében kiemelte: a jogi kar vezetése a lehetséges büntetőjogi következményeken túl

szigorúan el fog járni azokkal szemben is, akik az eset eltussolásában szerepet játszottak.

A dékán egyúttal együttérzését fejezte ki az áldozatnak, és mindent el fog követni, hogy az eljárás során megkíméljék őt a további szenvedéstől. Az ELTE rektora szeptember közepén kari szinten már fegyelmi eljárásokat indított az intézmény fonyódligeti gólyatáborában történt nemi erőszak és a jogász gólyatáborban énekelt obszcén és sértő dalok miatt. Ezekben több hallgató kirúgása is felvetődött.

Fábri György, az ELTE kommunikációs igazgatója a rektori intézkedésekről akkor azt mondta: a jövőben csak úgy rendezhető gólyatábor, ha annak programját a legrészletesebb leírás mellett engedélyezi a rektori vezetés. A közreműködő felsőéveseknek a legszigorúbb szakmai és morális elvárásoknak kell megfelelniük, részvételüket személy szerint az adott kar vezetőinek kell jóváhagyniuk, írja az MTI.