no

Megirigyelte az MSZP Falus vödrös videójának sikerét

2014.10.08. 07:24

Az MSZP az utolsó hétre tartogatta a videós kampányát. Két olyan anyaggal is előrukkoltak ugyanis a szocialista politikusok, amely a legtapasztaltabb kampányszakembereket is elgondolkodtatja valószínűleg. 

Tóbiás József MSZP-elnök és Kunhalmi Ágnes budapesti elnök is előjött egy-egy kampányanyaggal, amelynek közös vonása, hogy Falus Ferenc ismertté váltvödrös videójához hasonlóan nem a településekről, ígéretekről vagy a baloldali jelöltekről szól, hanem: hát, nehéz megfejteni, miről.

Könnyebb a dolgunk Kunhalmi videójával, amelyen a budapesti elnök -  mint már írtunk róla  - a jövőbe repítik a nézőt, amelyben a gyerekek kérdéseket tesznek fel az Orbán Viktor atomerőműről, Semjén Zsolt lovas szobráról, illetve a Schmitt Pál Múzeumról.

Az Ön életéről szól. Tessék szavazni.

A videó egyértelműen mozgósítani akarja a budapestieket, szerintük most van az "utolsó esély", hogy megakadályozzuk ezen emlékművek felállítását, bár a fővárosi MSZP által támogatott Bokros Lajos neve még véletlenül sem hangzik el.

Több kérdést vet fel Tóbiás József videója, amelyen maga az elnök nem jelenik meg. Sőt, egyetlen személy sem jelenik meg, csupán két idézet a népszerű Magyar népmesék képi világát felhasználva: az egyik Petőfi Sándortól, a másik Tóbiás Józseftől.

Magyar vagyok I.

Ha esetleg nem tudta volna elolvasni, mit üzen Tóbiás a választóknak, akkor leírjuk, bár nehéz megmondani, mit is jelent ez a szavazás szempontjából. "Amíg a hatalmat használják párbeszéd helyett, a szavak ereje felbecsülhetetlen. A szavakban rejlő igazság pedig az, hogy valami nagy baj van ebben az országban. Kiszolgáltatottság, igazságtalanság és elnyomás."

Tóbiás hétfőn az Indexnek adott interjújában azt mondta, hogy október 13-tól új időszámítás kezdődik az MSZP-ben. "láthatóvá válik az új korszak, amint magam mögött hagyhatom ezt a régi korszakot, amely gúzsba köti a szabad gondolkodásunkat és az értékazonos politikánk megjelenítését" - fogalmazott Tóbiás. Azt még vizsgáljuk, hogy ez a videó vajon az új időszámítás része-e.