Deutsch Tamás vezeti majd a netadóról szóló nemzeti konzultációt

2014.10.31. 12:01

Orbán Viktor ma reggel a Kossuth rádióban gyakorlatilag visszavonta a netadót, ezzel párhuzamosan pedig bejelentette, hogy január közepén nemzeti konzultációt kell indítani az internetről, annak szabályozásáról és a pénzügyi kérdéseiről. A miniszterelnök ugyanis kíváncsi arra, hogy az interneten keletkező hatalmas extra profit hova lesz, és nem lehetne-e annak egy részét itt tartani Magyarországon.

Kocsis Máté Facebook-oldalán megjelent bejegyzésből már az is kiderült, ki fogja ezt a konzultációt levezényelni:

„A Miniszterelnök mai bejelentése alapján, látva azt, hogy a távközlési adó tervezett technikai kiterjesztéséről teljes félreértés alakult ki, és az emberek megkérdőjelezik a javaslat ésszerűségét, ez az adó ebben a formában nem vezethető be. Szeretnénk a lehető legtöbb fórumon meghallgatni az emberek véleményét, ezért a következő év elején nemzeti konzultációt fogunk lefolytatni az internetről, benne az internet szabályozásáról és a pénzügyi kérdésekről, illetve szakmai egyeztetéseket kezdeményezünk a szolgáltatókkal és szakmai szervezetekkel. Ezek előkészítéséért, a nemzeti konzultáció tartalmi kérdéseiért és az egyeztetések, viták lebonyolításáért Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője lesz a felelős."

Ha Deutsch különutas twitterezéséből, vagy facebookozásából indulunk ki, akkor ez a nemzeti konzultáció lesz a legszórakoztatóbb dolog, ami az elmúlt években történt. Addig is álljon itt egy kifogástalan coub a fideszes politikusról Utilitywarrior tollából:

Telefonon próbáltuk elérni Deutsch Tamást, hogy feltegyünk néhány kérdést, de egyelőre csak az üzenetrögzítője válaszolt, amire a következő szöveget mondta fel:

Kar a karé, láb a lábé, láb a karé, KARALÁBÉ! Hagyjon üzenetet!

Nemzeti konzultáció ilyen jó kezekben még soha nem volt.

UPDATE: Elértük a fideszes politikust, a vele készült rövid telefonos interjúnkat itt olvashatja.