Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Giró-Szász állítja, nincs köze a belvárosi ingatlanvásárláshoz

2014.11.28. 16:32 Módosítva: 2014-11-28 16:33:36

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár visszautasít és szándékos csúsztatásnak tart minden olyan utalást, amely a nevét összemossa a budapesti V. kerületi ingatlantulajdont vásárló céggel. Giró-Szász András az MTI megkeresésére péntek délután közölte: soha nem volt a tulajdonában olyan cég, amely ingatlant vásárolt volna.

Egy olyan cégben szerzett idén ősszel 20 százalékos részesedést, amely évekkel korábban, más cégek által megvásárolt ingatlantulajdonnak az 50 százalékos tulajdonosa. Az MTI által kiadott hírben az nem szerepel – nemcsak a Giró-Szászt idéző részben, hanem az ingatlanszerzést ismertető későbbi bekezdésekben sem –, hogy az a cég, amiben most 20 százalékot szerzett, már az ingatlanszerzéskor az államtitkár sógora, Serfőző Péter tulajdonában volt.

A Blikk pénteken arról írt, hogy a kerület negyedével olcsóbban adott túl 2010-ben öt ingatlanon, amelyeket offshore cégek szereztek meg. A napilap szerint az önkormányzat az értékesítés előtt vitte le az árat, így például a 3200 négyzetméteres hasznos alapterületű Dorottya utcai épülettől 776 millió forint helyett 582 millióért szabadult meg az önkormányzat.

Az érintett Dorottya utcai ingatlanról korábban lapunk írta meg, hogy az ott tervezett hotel kisebbségi tulajdonosa Giró-Szász András. A kormányzati kommunikációs államtitkár a vagyonnyilatkozata szerint megtartotta 20 százalékos részesedését a Safe Port Projekt Kft.-ben, amely társtulajdonos a Dorottya 8 Hotel Kft.-ben. Ez a társaság – amelynek tulajdonosa Serfőző is – 2016-ra hárommilliárd forintos költséggel alakít ki egy 120 szobás, háromcsillagos hotelt a korábbi bérházból.

A Blikk cikkére reagálva pénteken az V. kerületi önkormányzat visszautasította, hogy áron alul értékesítette volna a Dorottya utca 8. alatti ingatlant.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft