Hónapokig tart, amíg megjavítják a leszakadt vezetékeket

2014.12.02. 12:19

A főváros környéki régióban a rendkívüli időjárás miatt több távvezeték is megsérült, a helyreállítás akár hónapokat is igénybe vehet - tájékoztatta kedd délelőtt a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító (Mavir) Zrt. az MTI-t. A cég hozzátette: a Mavir szolgáltatása ettől függetlenül folyamatos.

Az ónos eső által okozott országos károkról itt olvashat.

A budapesti helyzetről pedig itt talál információkat.

A Mavir közölte, hogy keddre virradóra megsérült az Albertirsa-Göd közötti 400 kilovoltos, valamint az Ócsa-Zugló közötti 220 kilovoltos távvezeték. A szélsőséges időjárás következtében több oszlop kidőlt, és a vezeték az M31-es autóútra zuhant. Személyi sérülés nem történt. 

A Mavir szakemberei azonnal megkezdték a helyreállítást. A károk felmérése, a távvezeték helyreállítása azonban több hónapot is igénybe vehet - közölték. Az ellátás azonban a helyreállítás alatt is folyamatos marad - tették hozzá.

Leszakadt távvezeték Kerepes mellett
Leszakadt távvezeték Kerepes mellett
Fotó: Olvasónk, Kiss Péter

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedd reggel arról tájékoztatta az MTI-t, hogy hajnalban megnyitották, de reggel újra lezárták az M0-ás autóutat Gödöllővel összekötő M31-est felsővezeték-szakadás miatt. Mint mondta, hétfő este azért kellett teljes zárást elrendelni az M31-es autóúton, mert a 9-es kilométernél leszakadt egy felsővezeték. A hibát kedd hajnalra elhárították, az utat megnyitották, ám reggel 7 óra körül - egy másik vezeték elszakadása miatt - ismét le kellett zárni. A fővárost és az M3-as autópályát az M0-son át közelíthetik meg az autósok - tette hozzá.