Jenő
-3 °C
6 °C

Hónapokig tart, amíg megjavítják a leszakadt vezetékeket

2014.12.02. 12:19

A főváros környéki régióban a rendkívüli időjárás miatt több távvezeték is megsérült, a helyreállítás akár hónapokat is igénybe vehet - tájékoztatta kedd délelőtt a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító (Mavir) Zrt. az MTI-t. A cég hozzátette: a Mavir szolgáltatása ettől függetlenül folyamatos.

Az ónos eső által okozott országos károkról itt olvashat.

A budapesti helyzetről pedig itt talál információkat.

A Mavir közölte, hogy keddre virradóra megsérült az Albertirsa-Göd közötti 400 kilovoltos, valamint az Ócsa-Zugló közötti 220 kilovoltos távvezeték. A szélsőséges időjárás következtében több oszlop kidőlt, és a vezeték az M31-es autóútra zuhant. Személyi sérülés nem történt. 

A Mavir szakemberei azonnal megkezdték a helyreállítást. A károk felmérése, a távvezeték helyreállítása azonban több hónapot is igénybe vehet - közölték. Az ellátás azonban a helyreállítás alatt is folyamatos marad - tették hozzá.

Leszakadt távvezeték Kerepes mellett
Leszakadt távvezeték Kerepes mellett
Fotó: Olvasónk, Kiss Péter

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedd reggel arról tájékoztatta az MTI-t, hogy hajnalban megnyitották, de reggel újra lezárták az M0-ás autóutat Gödöllővel összekötő M31-est felsővezeték-szakadás miatt. Mint mondta, hétfő este azért kellett teljes zárást elrendelni az M31-es autóúton, mert a 9-es kilométernél leszakadt egy felsővezeték. A hibát kedd hajnalra elhárították, az utat megnyitották, ám reggel 7 óra körül - egy másik vezeték elszakadása miatt - ismét le kellett zárni. A fővárost és az M3-as autópályát az M0-son át közelíthetik meg az autósok - tette hozzá.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?