Natália
1 °C
7 °C

Nem indul eljárás a zsidózó, cigányozó keceli polgármester ellen

2014.12.04. 09:34

Elutasította a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség azt a két, magánszemélyek által tett feljelentést, amelyben közösség elleni izgatással vádolták meg Haszilló Ferencet, Kecel fideszes polgármesterét, a Népszabadság.

Mint azt mi is megírtuk, október közepén került nyilvánosságra az a hangfelvétel, amin Kecel harmadjára is megválasztott, fideszes polgármestere tarkón lövéssel fenyegetőzik, cigányozik és zsidózik:

„Most kétharmados többség. Tarkólövés. Érted! Nincs elszámoltatás...Tarkólövés. Visszahozni a halálbüntetést, ötöt-hatot kivégezni. Hát azt mondták, hogy most van váltás. '89-ben nem volt, akkor most legyen váltás, és ebbe kicsit hosszabb távon belebukik a kormány, én azt látom”

„Ez a g...i zsidó társaság nem szopatná így az országot, ahogy szopatja, akkor itt senki nem foglalkozna az önkormányzattal, hogy mit csinál.”

A tűzifasegélyt kérő romákról pedig ezt:

„Az az igazság, menjenek az izébe. Ezek nem tudják, hogy lesz tél? Nem tudnak egy évben 100 ezer forintot összerakni? Ötezer forintot havonta? Menjenek a picsába! Meg az állam is! Ebben teljesen jobbikos vagyok. Aprítani kéne őket a picsába".

A Népszabadság cikke szerint mindez nem volt elég az ügyészségnek, amelyik november 4-én feljelentés-kiegészítést rendelt el annak kiderítése érdekében, hogy az elhangzottak alkalmasak-e közösség elleni izgatás bűntette vagy más bűncselekmények gyanújának megállapítására. A főügyészség két héttel később úgy döntött, hogy a feljelentéseket bűncselekmény hiányában elutasítja. 

Az indoklás szerint a polgármester magánbeszélgetés során tett kijelentéseit illetően a közösség elleni izgatás bűntettének tényállási elemei, különösen a nagy nyilvánosság előtti elkövetés, nem valósultak meg.

Ahogy azt az Index is megírta, a polgármestert a hangfelvétel nyilvánosságra kerülése után a Fidesz területi vezetői polgármesteri tisztségéről való lemondásra szólították fel, valamint kezdeményezték a pártból való kizárását. Egy Hír TV-nek adott interjújából úgy tűnt, hogy Haszilló lemond, ám - immár független polgármesterként - mégis megkezdte harmadik ciklusát a keceli önkormányzatban. A lap szerint azt nem tudni, hogy Haszilló kilépett-e a Fideszből vagy kizárták-e.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?