Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eddig 12-en jelentkeztek be Navracsics helyére

2014.12.19. 14:21

Újabb pártokat vett nyilvántartásba a februári veszprémi időközi országgyűlési képviselőválasztásra a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) pénteki ülésén, ezzel már tizenkettőre nőtt a választáson jelöltet állítani szándékozó pártok száma, írja az MTI.

Jelen állás szerint indul a választáson a

  • Magyar Szocialista Párt
  • Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja
  • Elégedetlenek Pártja
  • Zöldek Pártja
  • Magyarországi Cigányok Fóruma - Összefogás Magyarországért Párt
  • Jólét és Szabadság Demokrata Közösség
  • Összefogás Párt.

A függetlenként induló jelölteknek nem kell regisztráltatniuk magukat a választásra. A baloldali ellenzék közös jelöltje, Kész Zoltán például függetlenként indul. Érdekes ugyanakkor, hogy az MSZP mégis nyilvántartásba vetette magát.

Veszprém megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert Navracsics Tibort, a választókerület korábbi országgyűlési képviselőjét november 1-jével uniós biztossá nevezték ki, így - mivel az uniós biztosi megbízatás és a parlamenti képviselői mandátum összeférhetetlen - október 30-i hatállyal lemondott - a Fidesz-frakcióban betöltött - országgyűlési mandátumáról.

Az NVB február 22-ére tűzte ki az időközi választás időpontját. Az ajánlásokat január 5-től gyűjthetik az indulni szándékozók. Az országgyűlési egyéni választókerületben induló jelölteknek 500 érvényes ajánlást kell összegyűjteniük, az ajánlásokat január 19-én 16 óráig kell leadniuk a választási bizottságnál.