Ez a poszt a következő Percről percre része:

És ön hogy zabál karácsonykor?

Ha a kedves olvasó nem egy barlangban élő szekta tagja, akkor jelenleg is a karácsony megünneplésére készül. És itt most nem Jézus Krisztusról, vagy Betlehemről beszélünk, vagy holmi szeretetről, hanem a karácsony lényegéről: az étkezésről, amelynek hagyománya összeköt minden magyar családot. Hiszen most három napig zabálunk, és talán még Zacher Gábor is tudna mesélni súlyos bejglikómás esetekről. Az esemény súlyának megfelelően élőben számolunk be az ország konyháiban, ebédlőiben, tévészobáiban, és kamráiban zajló eseményekről. Írja meg nekünk, mit, esetleg hány kalóriát fogyaszt, főz, süt vagy paníroz éppen, hogy a nemzet egyesülhessen a nagy zabálásban, és pláne írjon (sőt, küldjön képet), ha valami nagyon szokatlan módon zajlik önöknél a Nagy Karácsonyi Zabálás.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Szárnyas, sertés vagy hal, a legstabilabb karácsonyi hagyomány nálunk az esti fagyi. Bekészülünk 2-3 liter jégkrémmel, és általában még aznap elfogy mind. A vacsora sem szokott kevés lenni, de fagyiból még ráparkolunk fejenként 8-900 kalóriával.

    - írja Gábor a III. kerületből. Vércukor rendben van, Gábor?

  • A képen egy bögre kávét rejtettünk el. 

    A mélyen empatikus olvasókkal közöljük: munkatársunk étrendje 17 óra után gyökeresen megváltozik.

  • Van, aki már kora reggel ablakot pucol, aztán órákig főz, és estére teljesen kikészül, aztán ebből lesz a veszekedés a családdal. Pálma Budapestről egy másik iskola híve:

    ...minimális házimunka, sok pihenés és békesség. Idén vacsorát sem főzök, egy közeli étteremből rendeltem halvacsorát, csak el kell ugranom érte. Így is finomat eszünk, és cserébe egész nap volt időm a gyerekemmel foglalkozni.

  • Hús vagy hal?

  • Ha éppen egy kiadós evés utáni sokkban heverve olvassa az Indexet, esetleg vár, hogy elkészüljön a vacsora, vagy éppen főz, írja meg nekünk, mit, esetleg hány kalóriát fogyaszt, főz, süt vagy paníroz éppen, és pláne írjon (sőt, küldjön képet), ha valamilyen nagyon szokatlan módon zajlik önöknél a Nagy Karácsonyi Zabálás! Szörnyülködjünk együtt, amikor egyszer csak előkerül valahonnan egy tál pecsenye, amit persze még le kell fojtani egy kis házi vörössel, amire csúszik a bejgli, amiben tészta alig, csak töltelék.