Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Orbán elengedi a jobboldali sajtó kezét

2015.01.15. 08:21

Orbán Viktor múlt pénteken találkozóra hívta a kormánypártinak tartott médiumok vezetőit, többek között a Magyar Nemzet, a Heti Válasz, a Demokrata és a Lánchíd Rádió főszerkesztőit, írta a Vs.hu. A miniszterelnök a lap szerint közölte velük, hogy a jövőben a közmédiára támaszkodik a kormány, őket pedig nem kívánja tovább hirdetésekkel támogatni.

A találkozóra a miniszterelnök mások mellett Gajdics Ottót, a Lánchíd Rádió főszerkesztőjét, Borókai Gábort, a Heti Válasz vezetőjét, Liszkay Gábort és Élő Gábort a Magyar Nemzet, illetve a Mno.hu főszerkesztőjét; valamint Bencsik Andrást, a Demokrata első emberét hívta meg.

Orbán Viktor arról beszélt, hogy a jövőben a közmédiát tekinti a legfontosabb csatornának a kormány és a Fidesz üzeneteinek közvetítésére. (Az MTVA a múlt héten jelentette be, hogy az M1-et hírcsatornává alakítja március közepétől.) Orbán azt is mondta, hogy a meghívottak ne számítsanak arra, hogy jelentősebb mértékű állami hirdetéshez jutnak a következő időszakban, a saját lábukon kell majd megállniuk.

A Vs.hu megkereste a találkozó résztvevőit. Élő Gábor sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az értesülést. Borókai Gábor megerősítette a találkozó tényét, de szerinte többen vettek részt rajta. Borókai az elhangzottakról csak annyit írt a lapnak, hogy „elégséges végigtekinteni a kormányközelinek mondott sajtó oldalain, és megtapasztalható, hogy azokon ősz óta állami hirdetés csak nagyon szórványosan jelent meg, míg a mostani miniszterelnökségi kampány egyáltalán nem érhető tetten”.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője a lapnak nem kommentálta az értesülést: „a miniszterelnök nem nyilvános vagy magánjellegű találkozóiról eddig sem állt és ezután sem áll módomban tájékoztatni”.

A lap szerint Orbán döntésnek köze lehet a Simicska Lajossal kialakult feszült viszonyhoz. Ugyanis Simicska érdekeltségébe tartozik a Magyar Nemzet, a Hír Televízió és a Lánchíd Rádió is.