80 ezerbe került a tüntetés Orbán háza előtt

2015.04.29. 15:54

Megbüntették Juhász Pétert, az Együtt alelnökét azért, mert Orbán Viktor háza előtt tüntetett két héttel ezelőtt. A rendőrség 80 ezer forintos bírságot szabott ki, mert visszaélt a gyülekezési joggal  - írta a Facebook-oldalán.

Azért büntettek meg, mert nem időben jelentettem be. Amikor bejelentettem időben egy másikat, akkor megtiltották.

juhaszp.png
Fotó: Juhász Péter / Együtt / Facebook

Juhász ugyanis nem egyszer akart a miniszterelnök háza elé vonulni. Április 15-én nem nagy tömeggel, a képek szerint négy emberrel vonult Orbán házához. A demonstrációval azt akarták bizonyítani, hogy igenis lehet tüntetni a kormányfő házánál.

Ezt a tüntetést nem jelentette be időben, ezért a büntetés. Később viszont Juhász egy újabb demonstrációt is bejelentette a rendőrségen, ezt azonban nem engedélyezték. A rendőrség szerint ugyanis sértené a kormányfő méltóságát, és zavarná az ott élők szabad mozgását.

Juhász kíváncsi volt, hogy ugyanezek az indokok megállnak-e, ha a saját háza elé szervez tüntetést. És kiderült, hogy ott nem sért senkit a demonstráció, Juhász háza előtt lehet tüntetni.

Az Együtt alelnöke azt írta, nem áll meg Strasbourgig, és be fogja bizonyítani, hogy lehet tüntetni Orbán háza előtt is. "Akkor is, ha ez pénzbe kerül" - írta.