16:00, November 30.
Ausztrália 1
Dánia 0
al-Dzsanúb Stadion D csoport
16:00, November 30.
Tunézia 1
Franciaország 0
Education City Stadion D csoport
20:00, November 30.
Lengyelország 0
Argentína 2
974 Stadion C csoport
20:00, November 30.
Szaúd-Arábia 1
Mexikó 2

Varga Mihály nekimegy az Ubernek

2015.04.30. 10:31 Módosítva: 2015.04.30. 10:47

"Ma arra adtam utasítást, hogy a gazdasági minisztérium és intézményei indítsanak vizsgálatot és tegyenek lépéseket a piaci állapotok rendezésére, valamennyi tisztességes vállalkozó és biztonságosan közlekedni akaró utas érdekében" - írja  Facebook-oldalán   Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Uberről.

Varga szerint a megfizethető, biztonságos, tiszta és pontos taxihoz minden utasnak joga van. "Ha viszont olyan szereplő tűnik fel, aki nem tartja be az alapvető személyi és tárgyi feltételeit a személyszállításnak, ezzel piaci előnyre tesz szert, ráadásul közterhet sem fizet, akkor lépni kell".

uber
Fotó: Europress / Getty

A nemzetgazdasági miniszter azt írja: az Uber taxicégként Magyarországon végez szolgáltatást, érdemi adófizetés nélkül. Sofőrjei a Hollandiában bejegyzett vállalattal vannak kapcsolatban, sokszor anélkül szolgáltatnak, hogy a taxizáshoz szükséges szakmai feltételek teljesülnének. "A helyzet így nem maradhat".

Az Uber jóval olcsóbban szállít mint a hagyományos taxi, de nem mindenben jobb, néhány dolgot mégis érdemes lenne eltanulni tőlük, írtuk nemrég Az Uber például az utas regisztrált emailcímére automatikusan kiküldi a számlát, térképen mutatva a megtett útvonalat, és a fizetéshez nem is kell magunkkal vinni a bankkártyánkat, mert a rendszer online elvégzi a tranzakciót. A taxisoknak azonban azért sem tetszik az Uber tevékenysége, mert az uberezőkre nem vonatkoznak azok a rendkívül szigorú szabályok, amiket nemrég bevezetettek Budapesten. Nemrég tüntettek is a társaság ellen. 

Lázár János egy hete még cáfolta, hogy  a taxiszövetség a kormánytól ígéretet kapott az Uberhez hasonló közösségi szolgáltatásokra is kiterjedő rendeletmódosításra. Lázár akkor azt mondta:  az  Ubertől is megkeresték a kormányt, és minden féllel egyelőre az egyeztetésekről szóló egyeztetések folynak. 

 


  • Tippek
  • Hírek