Kútban találták meg az eltűnt gyáli fiút

2015.05.18. 11:45

Az április 12-én eltűnt Patrik holttestét találták meg egy gyáli kútban – tudta meg a Hír24. A rendőrök állampolgári bejelentésre vonultak ki a  helyszínre. A test a beszámolók szerint rendkívül rossz állapotban volt, az azonosításban a mellkason lévő tetoválás segíthetett. A holttestet Patrik édesanyja azonosította, a legfrissebb információk szerint magától esett a kútba a sötétben.

A 19 évesen, áprilisban eltűnt fiatalembert utoljára Gyálon látták egy dohányboltban, ahova a barátjával és a hozzájuk csapódó ukrán férfival érkezett. A boltban az ukrán férfi belekötött a fiú barátjába. A barát emiatt otthagyta őket és hazament, Rinyu Patrik azonban együtt ivott tovább az ukrán férfival.

A férfi a család információi szerint „fiatal fiúkra szokott vadászni a pesti éjszakában". A barát később visszament, hogy megkeresse a fiatalembert, de nem találta. Rinyu Patrik egyik cipőjét az otthonától három házra eső árokban találták meg.

A Hír24 szerint a kút, amelyben a holttestet találták, a fiatalember otthonának szomszédságában van. Nem jött belőle a víz, a tulajdonos ezért nézett bele – ekkor fedezte fel, hogy a kútban egy ember van, először a lábát vette észre –, ezután értesítette a rendőrséget.

A Hvg.hu rendőrségi forrásra hivatkozva azt írja, „szerencsétlen baleset áldozata lehetett” R. Patrik, akit miután utoljára egy ukrán kamionos társaságában láttak, felvetődött az is, hogy esetleg megölték.

„Az italozással töltött eset után valószínűleg nem tudott a kerítésen átmászni a 19 éves R. Patrik, ezért úgy gondolhatta, hogy a szomszéd portája felől egyszerűbben hazajuthat, és a sötétben bóklászva esett bele a kútba, amelynek vizébe belefulladt” – írja a lap rendőrségi forrásra hivatkozva.

A rendőrök lefolytatták a halottszemlét, melynek keretén belül a rendőrorvos az idegenkezűséget elsődlegesen kizárta. A további eljárást igazságügyi orvosszakértő bevonásával folytatja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya – nyilatkozta az Indexnek a rendőrség sajtóosztálya.

A lap szerint Patrik egy barátja korábban felháborodva írt Facebook-oldalán arról, hogy hazugságvizsgálatnak vetették alá a rendőrök. Szerinte ez azt jelentette, hogy őt gyanúsítják azzal, hogy legjobb barátja eltűnésében szerepe lehet, sőt, ő ölhette meg. Dávid azt is állította a bejegyzésében, hogy a nyomozók átkutatták a házat is, amikor ő nem volt otthon.