Rogán: NAE-02x, Habony: NAE-045

2015.05.30. 10:46 Módosítva: 2015.05.30. 12:33

Orbán Viktor pénteki ötéves értékelésén vette észre a Blikk, hogy Rogán Antal Volkswagen Multivan minibuszának az a rendszáma, hogy

NAE-02x.

Rá is kérdeztek, és kiderült, hogy a Fidesz frakcióvezetőjének a Fidesz-frakció bérli tartósan az autót.

Ez már csak azért is érdekes, mert az a Volkswagen Multivan, amivel Habony és Vajna furikázott záróvonalon keresztül, miközben egyikük sem volt bekötve (és ezért Vajnát meg is büntette a rendőrség) az a rendszáma, hogy

NAE-045.
Habony Árpád és Andy Vajna a fekete kisbuszban, az RTL Klub felvételén.
Habony Árpád és Andy Vajna a fekete kisbuszban, az RTL Klub felvételén.

Ezt a minibuszt azonban senki nem vállalta a magáénak, így most a Fidesz-frakció sem. Ráadásul az autó nagyon furcsa módon nem szerepel az ügyfélkapu nyilvántartásában, miközben például Orbán Viktor kisbusza pedig igen.

A lapnak Cseri József, a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének alelnöke úgy nyilatkozott, hogy "a nagyobb okmányirodák százas csomagokban kapják a rendszámokat. Ha egy cég egyszerre adja be a szükséges papírokat, akkor nagy valószínűséggel egymás utáni rendszámokat fog kapni".

Az autót korábban a Porsche Hungária hirdette, a 180 lóerős, idén év elején forgalomba helyezett dízelt 17,8 millió forintért kínálták. Habony Volkswagene is a Porsche Hungáriáé volt, amelyet eladtak a Porsche Lízing Kft.-nek. Ahogy a lap emlékeztet, az egyik legnagyobb autóforgalmazó cég, a ­Porsche Hungária számos állami megrendelést kapott az elmúlt években. A cégtől vették az állami vezetők Škoda Superbjeit, de a Köztársasági Elnöki Hivatal, az Országgyűlési ­Hivatal, a Legfőbb Ügyészség, valamint számos más állami szerv szerezte be innen az autóit.

A Fidesz-frakció ugyanakkor a Blikk közlésére hivatkozó Hír24-nek, aztán szerkesztőségünknek is azt írta, hogy

A Fidesz frakciója ugyanis sohasem bérelt és nem adott használatba autót Habony Árpádnak. Minden ezt sejtető állítás hazugság.

(Rogán rendszáma nem közérdekű adat, ezért abban az utolsó számjegyet felismerhetetlenné tettük.)