Károsultakkal tárgyalna a karcagi sufnibróker lánya

2015.06.01. 06:31

Kedves Ismerőseim! A hétvégén újra Haza megyünk Karcagra, ha úgy gondoljátok, hogy szeretnétek feltenni kérdéseket nekünk, akkor két emberrel, akit ti felhatalmaztok szívesen beszélgetünk és válaszolunk a kialakult botrányos helyzetről.

idézi a Blikk a Kun-Mediátor ügyvezető-tulajdonosának, D. Sándorné „Marcsika“ lányának Facebook-bejegyzését. 

A rendőrség április közepén indított nyomozást sikkasztás bűntettének gyanúja miatt, miután a kft. karcagi fiókjában többen nem jutottak hozzá befektetésükhöz. A feljelentők az átlagosnál magasabb kamat reményében helyezték el megtakarításaikat a kft.-nél, amely utazási irodaként működött, utazásközvetítéssel foglalkozott, de pénzváltást is folytatott, bár pénzügyi tevékenységre nem volt engedélye. Az ügyben akár ezer károsult is lehet, a kár több milliárd.

A Blikk szerint tehát tárgyalna, egyezkedne a Kun-Mediátor tulajdonosának lánya a károsultakkal. A lap úgy tudja, D.-ék újranyitnák a Múzeumkert Rendezvényközpontban található Bonanza éttermüket is.

Korábban a becsődölt karcagi utazási iroda és illegális betétgyűjtő vállalkozás károsultjai felháborodtak, hogy fagylaltos pultot, kemencét, hűtőket árulnak az étteremből a Kun-Mediátor Kft. szökésben lévő vezetőjének lányai. A kiárusítást végül leállították, mondván még nem pontosan tisztázott a beruházás forrásának eredete. 

A Blikknek ugyanakkor a károsultak ügyvédje úgy nyilatkozott:

Azt az életformát és azt a rendezvényközpontot nem lehetett az utazási irodából finanszírozni, ehhez kellett a károsultak pénze is. Ezért nagy lenne a városban az ellenállás.