Menekültekre támadtak a Keletinél

2015.07.10. 10:33 Módosítva: 2015.07.10. 11:41

A Klubrádió úgy tudja, hogy szélsőségesek támadtak rá a menekültekre a Keleti pályuadvarnál csütörtök este.

A Baross téren rendőri közbelépésre is szükség volt, miután többen belekötöttek a menekültekbe. A rendőrség elvitte a helyszínről a menekülteket, akik közül többeket is befogadó állomásokra küldtek. Az Index kereste a rendőrséget az ügy részletei miatt, várjuk a választ.

Ahogy azt írtuk, péntek délután a menekültek ellen és mellett is demonstrálni fognak a Keleti pályaudvarnál. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom budapesti szervezete által meghirdetett Itt az idő! Védjük meg magunkat! Magyarország nem menekülttábor! nevű tüntetés ellen tiltakozást jelentett be a rendőrségnél a Társadalmi Emlékezet, Elfogadás és Aktivitás nevű Facebook-csoport.

Frissítés: A BRFK cáfolta a Klubrádió értesülését. Mint az Indexnek elküldött válaszukban írják, hajnali fél 1-kor ellenőriztek 99 külföldit a Keleti pályaudvaron. A 76 afgán, 21 pakisztáni és 2 szír menekültet ezt követően a Budafoki úti, a debreceni és a bicskei befogadó állomásra küldtek. Egy szíriaival szemben biztonsági intézkedést alkalmaztak "önkárosító magatartás" miatt.

A rendőri intézkedés során olyan információ, hogy ezen külföldieket korábban szélsőségesek megtámadták volna nem jutott a Budapesti Rendőr-főkapitányság tudomására.