Videón látható a szegedi lány és társai megverése

2015.07.20. 19:52 Módosítva: 2015.07.20. 20:08

A Délmagyar.hu közzétette azt a videót, amit szombat este rögzített egy szemtanú a Torontál téri parkolóból. A felvételen jól látszik, amint két ember fekszik a földön, egyikük többször is megpróbált felállni. A háttérben egy kopasz fiatal látszik, aki többször nekimegy a társaság többi tagjának.

A Délmagyar olvasója azt írja, turistaként volt a hétvégén Szegeden és pont látta a verekedést. "Gyorsan történt az egész, arra lettem figyelmes, hogy a híd alatt verekedés tört ki, 2 vagy 3 ember teljes erejéből ütött valakit, akkor még nem láttam, hogy egy lányt. Ezután vettem elő a kamerát. A felvételen látszódik, hogy a lány fel se tudott kelni, és egy fiú is volt mellette a földön. A videó második felében fényben is látszódnak a valószínűsíthető elkövetők" - írta.

Felhívás

A rendőrség kéri, hogy aki a támadót felismeri, hívja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06/62/562-423-as telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú" zöld számán (h-cs.: 8-16, p.: 8-13), a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Előzmény

Ahogy a Délmagyar.hu beszámolt róla, szombat éjjel egy csoport a szegedi Partfürdőn tartott Wake Up Color Festival környékén, a Belvárosi híd közelében belekötött egy bevándorlónak hitt, félvér, kubai-magyar fiúba, majd olyan súlyosan bántalmazták a fiú barátnőjét, hogy eltört az arccsontja.

A lap szerint egy fekete ruhás kopasz azért kötött bele a félvér fiúba, mert azt hitte, hogy bevándorló. Elindult felé, hogy megverje, és közben azt kiabálta, hogy „Takarodj az országból!”.

A támadók elmenekültek, mielőtt a rendőrség kiért volna. Közösség tagja elleni erőszak gyanúja miatt nyomoznak ismeretlen tettes ellen.

A megvert lányt hétfő délelőtt megműtötték, a Délmagyar szerint füle felett apró vágást ejtettek, ezen keresztül sikerült törött arccsontjait összeilleszteni, így nem kellett neki fémlemezt beültetni.

A lány barátja, Viktor Facebook-adatlapjáról kiderül, hogy Kuba fővárosában született, egyévesen került Magyarországra, és egy szegedi reklámügynökségnél dolgozik.