Megint elfüstölt az egyik metró

2015.08.04. 10:15

Nem közlekedik a hármas metró Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között, a szerelvények helyett pótlóbuszok viszik az utasokat. - írja a Budapesti Közlekedési Központ. Mi a helyszínről úgy értesültünk, hogy a Pöttyös utcánál kigyulladt az egyik szerelvény, a BKK még nem tudta megerősíteni az értesülést. Egy olvasónk így írta le az eseményeket:

"A Pöttyös utcai megállóban éppen az első kocsi beérkezése közben, még viszonylag nagy sebességnél hatalmasat durrant valami, a kocsi egy kicsit rendellenesen meg is billent, a vészfékek azonnal megállították a szerelvényt. Ott ültünk kb 30 másodpercig úgy, hogy a füst egyre erősebb lett, de senki egy szót sem szólt. Aztán a metróvezető hölgy kilépett az ajtón elég idegesen, és szólt, hogy a hátsó ajtónál húzzuk meg a vészkart, miközben az első ajtónál ő is ugyanezt tette, tehát az ajtók nem nyíltak ki maguktól. Miután mi kiszálltunk, körbenéztem, a többi kocsiból tanácstalanul néztek ránk az utasok, de senki nem indult feléjük, úgyhogy én meg egy utastársam mentünk végig a szerelvény mellett, és szóltunk a többi utasnak, hogy mit kell tenni. Az számomra furcsa, hogy senki - én sem - tudta, hogy mi a teendő. Nekem eszembe sem jutott volna, hogy a vészkioldót meg kell rántani, de láthatóan az összes többi utasnak sem, mert amikor mentünk és kopogtunk be az ajtókon, mutogatva, hogy mit kell csinálni, még ennek ellenére is volt olyan ember, aki nem értette, hogy melyik kart kell meghúzni. (pedig ők akkor már 1-2 perce álltak zárt ajtók mögött látva, hogy füstöl az első kocsi).Az első figyelmeztetés a hangosbemondón kb 5-6 percel a füst oszladozása után jött, hogy mindenki hagyja el a metrót. Az első tűzoltókocsik úgy 10 perc múlva érkeztek meg."

Pedig a katasztrófavédelem már közölte, hogy az egyik Újpest felé tartó szerelvény kezdett el füstölni, mire rengeteg tűzoltó sietett a helyszínre, és kiürítették a Pöttyös utcai állomást. A füst közben megszűnt, és most a szakértők vizsgálják, mi történhetett. 

A Metróért Egyesület információi alapján a "szokásos füstölés" történt, ami az áramtalanítással rögtön meg is szűnt.

Arról nincs információnk, hogy mikor áll vissza a metróközlekedés.