Vonatbaleset: Az egyik mozdonyvezető hibázhatott

2015.08.16. 19:08

Még nem zárult le a vizsgálat, ám az biztos, hogy az egyik vonat vezetője az írásbeli rendelkezés ellenére úgy indult tovább a kijelölt Acsa-Erdőkürt állomásról, hogy nem várta be a szemben közlekedő vonatot - mondta a MÁV szóvivője az M1-en a vasárnap délelőtti vonatbalesetről.

Lőcsei Virág elmondta: eredetileg Nógrádkövesdnél kellett volna bevárnia egymást a két szerelvénynek, ám Aszódról 18 perc késéssel indult a motorvonat, ezért írásbeli rendelkezést adtak ki, hogy Acsa-Erdőkürtnél lesz a találkozó. Most azt vizsgálják, miért indult tovább ennek ellenére az Aszód felől közlekedő szerelvény.

Magyarázatképpen hozzáfűzte, hogy az írásbeli rendelkezés egy három példányos dokumentum, aminek tőpéldánya az állomáson marad, egy-egy példányt pedig megkap a vezető jegyvizsgáló és a mozdonyvezető. Mindketten aláírásukkal hitelesítik az iratot - mondta a szóvivő.

Vasárnap reggel frontálisan összeütközött két személyvonat az Aszód-Balassagyarmat vonalon, huszonegy ember megsérült. A rendőrség tömegszerencsétlenséget okozó vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetése miatt nyomozást rendelt el.