Hálózsákon mászták át a drótkerítést

2015.08.22. 15:29

Többnyire már nem a zöldhatáron jönnek át a bevándorlók Magyarországra, inkább embercsempészekkel próbálnak átmenni a határon, de a Délmagyar.hu cikke szerint azért vannak olyanok, akik az ideiglenes határzáron keresztül lépik át a határt.

A szegedi lap munkatársai ugyanis éppen arra vártak, hogy a röszkei határátkelőnél Szerbiából Magyarországra menjenek át, amikor negyvenen mászták át három helyen a nemrég felépített gyorstelepítésű drótakadályt. A csoportot gyorsan kiszúrták a rendőrök hőkamerával, és a bűncselekménynek számító kerítésrongálás miatt eljárást indítottak ellenük.

A cikk szerint a szögesdrótot hálózsákkal takarták le a bevándorlók, de olyan is volt, aki a hátizsákját is bevetette a határzár lenyomásához: a lap szerint úgy tűnt, nem kellett sok erő a határzár megrongálásához.

Az utóbbi időben egyre több menekült érkezik Magyarországra Röszke környékén, és egyre kevesebben próbálkoznak Ásotthalom környékén. A lap úgy tudja, 1500-1800 menekültből mindössze 150-200-an próbál átjutni Ásotthalomnál, a többiek a Tisza vonalát követik.