Óránként 750 ezer forintot keres az embercsempészek főnöke

2015.09.10. 06:46 Módosítva: 2015.09.10. 06:47

A Blikk újságírója beépült a Röszke mellett gyülekező embercsempészek közé. Egy ismerős révén sikerült beszélniük az M5-ös autópálya melletti benzinkút parkolójában álló embercsempészek egyik főnökével. A parkoló alig egy kilométerre van a gyűjtőponttól, ahol egymást kerülgetve száguldoznak a rendőrök.

A menekültek itt a járdán ülve sorakoznak, és várják, melyik embercsempész autójával indulhatnak útnak. A parkolóban 6-8 lepukkant autó állt egymás mellett. Három kocsin nem is volt rendszám, ezekre csak akkor szerelik fel a különféle külföldi rendszámokat, ha már tisztázódott, milyen irányba mennek a menekültekkel.

A főnök ismerőse révén a Blikk újságírója is vállalta, hogy szállít menekülteket. A főnök azt mondta: öt embert kell elvinni Budapestre. Ők 1000 eurót fognak adni (313 ezer forint), amiből kétszázat (63 ezer forintot) kell visszaadni a főnöknek.

Mivel az ott gyülekező autók óránként akár hatvan embert is képesek elvinni, a főnök így egy óra alatt kb. 750 ezer forintot keres. Minden kockázat viszont a fuvarozóké, akik egy fuvarral ugyan 250 ezer forintot kereshetnek, de ha elkapják őket, több év börtönt kaphatnak.

Az embercsempészetről következő cikkeinkben is olvashat:

Durván gazdagodik a magyar alvilág a menekültbizniszen

9 millió forint is lehet egy fuvar