Újabb Kertész utcai verekedő került elő

2015.09.28. 17:10
Feladta magát a fővárosi Sz. Ferenc, a Kertész utcai fegyveres verekedés gyanúsítottja. Két társát korábban már elfogták a nyomozók, a garázdaság további elkövetőit a rendőrség keresi.

A fővárosi Sz. Ferenc 2015. szeptember 28-án a délelőtti órákban, jogi képviselője kíséretében, önként jelentkezett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették, írja a police.hu. Két társát korábban fogták el a rendőrök.

Mint arról beszámoltunk, szeptember 20-án 0 óra 23 perckor egy Budapest VII., Kertész utcában található szórakozóhely előterében "szóváltás történt". A "szóváltást kezdeményezők" bántalmazták a biztonsági embereket, négyen megsérültek. Az egyik támadónál egy gumilövedék kilövésére alkalmas fegyver is volt. Ebből több lövést adott le.

Fotó: Police.hu

A résztvevők közül a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói azonosítottak négy férfit. J. Lászlót 2015. szeptember 22-én 0 óra 40 perckor a Budapest III., Kórház utcában a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztályának nyomozói, F. Gyulát 20 óra 45 perckor a ferencvárosi Viola utcában a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének munkatársai fogták el.

J. Lászlóval szemben csoportosan felfegyverkezve elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés, F. Gyulával és Sz. Ferenccel szemben pedig csoportosan felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrség indítványozta előzetes letartóztatásukat.

A fővárosi rendőrök azonosították a férfiak öt társát is, Balogh József 44 éves szigetbecsei és Máté János 35 éves budapesti, Petri Róbert 36 éves hatvani, Kiss István 42 éves budapesti, Beri Gyula 24 éves kocsordi lakosokat, akiket ismeretlen társaikkal együtt a Budapesti Rendőr-főkapitányság keres.