Megvan az év politikai átigazolása, Illés Zoltán DK-ssal szónokol

2016.01.07. 17:30

Illés Zoltán egykori fideszes képviselőtől és volt környezetvédelmi államtitkártól már-már megszokhattuk az utóbbi időben, hogy bírálja, kritizálja, támadja a kormány politikáját, mióta nem tagja annak.

A kritikai tevékenysége azonban pénteken egy új szintre emelkedik. Kapaszkodjanak meg,

Illés Zoltán egy ellenzéki tüntetésen szónokol egy DK-ssal karöltve.

Az előbb kaptuk a meghívót a Demokratikus Koalíciótól, hogy pénteken a százhalombattai civil szervezetek demonstrációt tartanak a városba tervezett gumihulladék-feldolgozó megépítése ellen (pár hete kiemelt kormányzati beruházás lett.)

Az ügyet hetek óta üti a DK, az elmúlt hetekben a DK városi szervezete több, mint 4200 tiltakozó aláírást gyűjtött össze a városban. A mostani tüntetésen is fellép a DK helyi képviselője, Szabó Attila, aki a város környezetvédelmi tanácsnoka és egyben az aláírásgyűjtés kezdeményezője, és vele együtt tiltakozik Illés Zoltán.

Illés Zoltán 2014-ig volt környezetvédelmi államtitkár, aztán a világossá tették számára, hogy nincs szükség rá többé államtitkárként, Dél-Afrikába mehetett volna nagykövetnek. Ezt azonban visszautasította. 

Ezután több ízben, több újságban, több televízióban élesen támadta a kormány és Orbán Viktor politikáját. Majd 2016 elejére eljutott oda, hogy Gyurcsány Ferencékkel együtt tiltakozik egy fideszes beruházás ellen. Sőt, kis kereséssel arra is rábukkanhatunk, hogy az MSZP helyi elnökével is tartott már közös sajtótájékoztatót ebben az ügyben.