Durván megvertek egy Uber-sofőrt, hat támadójából kettő taxis

2016.01.23. 15:19 Módosítva: 2016.01.23. 21:31

Durván bántalmaztak egy Uber-sofőrt péntek éjszaka a XVIII. kerületben, derült ki egy Facebook-posztból. Egy férfi arról számolt be, hogy fia Ubert rendelt egy XVIII. kerületi kocsma elé, majd amikor az autó megérkezett, több férfi az autóra támadt a sofőrt és az Ubert szidalmazva.

IMG 5430
Fotó: Bődey János

Az autó visszapillantóját lerúgták, majd amikor a sofőr kiszállt, durván bántalmazni kezdték. Akkor sem hagyták abba, amikor a férfi a földre került. Közben az autóban is további károkat okoztak.

A rendőrséget közben kihívták, akik a helyszínre érkezve elfogták az egyik bántalmazót, majd beazonosítása után egy másikat is.

A megvert sofőrt a Merényi kórházban látták el borda-, és orrtöréssel.

Később saját felelősségére hazaengedték.

Sikerült elérnünk az áldozatot, aki elmesélte, hogy kiérkezett a címre, de nem volt ott az utas, ezért megpróbálta telefonon elérni. Eközben egy részeg férfi odalépett autójához, és azt kérdezgette, elviszi-e valahová: taxisnak nézte, mivel egy régen taxiként funkcionáló sárga, de fehér rendszámos autóval volt a sofőr.

Amint meglátta az Uber-alkalmazást, azonnal letörte a tükröt.

- mondta a sértett. A sofőr kiszállt, dulakodni kezdtek, közben többen a részeg támadó segítségére siettek,

a végén már hatan rugdosták a földön fekvő uberest.

Verekedés közben eltávolodtak az autótól, aminek a karosszériája megsérült és még egy karkötőt is kiloptak az autóból.

A sofőrt a Merényibe szállították, ahol kiderült, a taxisok eltörték az orrát, és a bordája is megrepedt. Elmondása szerint enyhe agyrázkódása is volt, végül saját felelősségére engedték haza. Azóta már volt a rendőrségen, ahol megtudta, a támadók közül ketten taxisok. Egyiküknek nemrég vették el a jogosítványát ittas vezetésért.

Korábban megkérdeztük a rendőrséget is az esetről, akik megerősítették, hogy január 23-án 0 óra 24 perckor kaptak bejelentést, hogy a Balassa Bálint utcában egy szórakozóhely előtt többen egy férfit bántalmaznak. Két elkövetőt elfogtak és csoportosan elkövetett garázdaság gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették őket és indítványozzák előzetes letartóztatásukat. Társaikat még keresik. A sérült férfit a mentők kórházba szállították.

A cikk megjelenése után közleményben ítélte el az erőszakot az Uber. Azt írják, már kapcsolatba léptek a sofőrrel, hozzátették, minden esetben kiállnak 1200 magyar autóspartnerük mellett.

FRISSÍTÉS január 24-én: A rendőrség legfrissebb közleményében azt írja, „Az ügyben továbbra is két fő van gyanúsítottként kihallgatva. Egyik gyanúsított csoportosan elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, a másik férfi csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt." A támadók ismeretlen társait továbbra is keresik.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport