Elítélték Gulyás Mártont, egy évre próbára bocsátották

2016.03.22. 13:44

bíróságról jelentette a 444.hu, hogy Gulyás Mártont bűnösnek találta a bíróság, amiért egy nappal azután, hogy kopaszok akadályozták a szocialista politikust abban, hogy leadhassa a vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazási kezdeményezésüket, Gulyás leszerelte a Nemzeti Választási Iroda és Bizottság névtábláit a falról, mondván: a történtek után a két hivatal méltatlanná vált a magyar állampolgárok képviseletére.

A Választási Iroda előterében történtekről itt olvashat bővebben, sőt videókat is nézhet, amelyek bizonyítják, hogy a kopaszok összejátszottak Erdősinével. Az idős nővel, aki ugyan nem is maga időpecsételt, hanem kísérője, de a választási bizottságot ez mind nem érdekelte, sőt ezeket a felvételeket sem játszották le döntésüknél, sőt, az MSZP-s politikus kérésére kb 20 perccel zárás előtt adták ki az utolsó pillanatban a felvételeket, hogy a politikus már ne tudja azt használni a Kúriánál, fellebbezésében.

Tehát, Gulyás a kopaszos balhé másnapján, általa politikai engedetlenségi akciónak nevezett performansz keretében leszerelte ezeket a táblákat a falról, mert jelezni akarta, hogy az intézetek méltatlanná váltak a magyar állampolgárok képviseletére, ő pedig gyakorlatilag közfeladatot látott el a táblák eltávolításával.

Az ügyészség szerint cselekedete közösségellenes, erőszakos, másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltően garázda volt, írja a 444.hu és hozzáteszi, hogy a bíró szerint ennek ugye nem feltétele, hogy tényleg megriadjon valaki a táblaleszereléstől. Gulyás elmondta, a táblákat lelkiismereti okokból szedte le, egyfajta politikai véleménynyilvánítás ként. Szerinte az NVI két éve folyamatosan lejáratja a demokratikus intézményeket.

Az ítéletben végül kimondták, Gulyás bűnös garázdaság vétségében, de egy évre próbára bocsátották. Szerszámait elkobozták tőle, és 41 ezer 800 forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezték.

Nem klasszikus garázda vagyok, szólt a bírói ítélet, ezért elítéltek, míg a klasszikus garázdák (aka kopaszok) nyilván mert rendes garázdák, nem kell, hogy eljárás alá kerüljenek

− kommentálta a bírói ítéletet Gulyás a Tumbleren.

Az ítélethirdetés után mindkét fél fellebbezett, az ügyészség súlyosbított ítéletet, Gulyás és védője felmentést szeretne másodfokon, írja a lap.