Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Napközis gyerekekre vigyázott a gólyatábori nemi erőszak után eltiltott HÖK-elnök

2016.03.24. 06:46

Váratlan helyen tűnt fel Galántai Tamás, az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar (TÓK) Hallgatói Önkormányzatának korábbi elnöke, akit fegyelmi eljárás után eltiltással büntettek.

Mint kiderült, a rendezvény szervezőjeként Galántai tudott arról, hogy a TÓK 2014-es gólyatáborában nemi erőszakot elkövető K. Sándor Szilárdnak kemény ügyei voltak korábban – egyszer már elítélték nemi erőszak miatt, és kompromittáló képekkel megzsarolt egy diáklányt –, mégis meghívta a fotóst a táborba. (Az ELTE TÓK-on történt erőszak nyomozásának furcsaságairól itt írtunk.)

Információink szerint a gólyatábori botrány után eltiltott HÖK-elnök a szigetszentmiklósi József Attila Általános Iskola Csokonai Utcai Tagintézményben dolgozott napközis nevelőként, gyerekekre vigyázott. Az állás betöltéséhez tanár szakos diploma lett volna szükséges, a Klik sajtóosztálya azonban a képesítés meglétét firtató kérdésünkre azt állította hivatalos válaszában, hogy

a napközis nevelő az intézményvezetőt a diplomájának meglétéről megtévesztette.

A nyáron megszűnő Klebelsberg intézményfenntartó szerint Galántai felvételét az iskola kérelmezte az érintett tankerületnél, az alkalmazáshoz szükséges diploma meglétét pedig az iskola igazgatójának kellett ellenőriznie. 

Hogy ez pontosan mikor történt, azaz, hogy mikortól alkalmazták Galántait, az egyelőre nem derült ki, mert erre a kérdésünkre sem a Klik, sem a szigetszentmiklósi József Attila iskola nem válaszolt. Valószínűleg nem rövid időről lehet szó, mert Galántait az iskola honlapján is feltüntették – nevét azonban a honlapról a szerdán elküldött kérdéseink után gyorsan leszedték. 

A Klik állítása szerint amint az igazgató megtudta, hogy Galántai megtévesztette őt a diplomája meglétéről, jelezte ezt a tankerületnek, és a Klik válasza alapján a volt HÖK-elnököt még érdeklődésünk előtt, múlt pénteken kirúgták. 

Korábban az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának (ÁJK) volt HÖK-elnökéről derült ki, hogy miután elbocsátották az egyetemről az ottani másik gólyatábori erőszakot követő fegyelmi eljárás során, felvették köztisztviselőnek az emberi erőforrás minisztérium gyermekvédelemmel is foglalkozó háttérintézményébe.