Aliz
6 °C
14 °C

Az ügyészség szerint sem követett el bűnt a fenyegetőző porschés

2016.05.13. 18:21

A Budaörsi Járási Ügyészség egyetértett a rendőrséggel abban, hogy meg kellett szüntetni a nyomozást annak az ordítva tomboló porschés férfinak az ügyében, aki azzal fenyegetett meg tavaly szeptemberben két nőt, hogy gránátot dob a kocsijukba. A nők azzal dühítették fel a porschést, hogy segíteni szerettek volna egy kisgyerekes menekült családnak. Az esetet a 24.hu videóra vette, és nagy vihart kavart.

 

A rendőrség februárban zárta le a nyomozást azzal, hogy ez nem garázdaság vétsége, mert a kocsiban nem esett kár. Az ügyészség friss döntéséről az öt magyarországi civil szervezet által létrehozott Gyűlölet-bűncselekmények Elleni Munkacsoport (GYEM) számolt be pénteken, amely érthetetlennek tartja, hogy sem a rendőrség, sem az ügyészség szerint nem utal előítéletre a férfi magatartása.

Szerintük gyűlölet-bűncselekménynek, közösség tagja elleni erőszaknak kellett volna minősíteni az esetet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?