Nyakó István szerint Kubatov Gábort is meg kell hallgatni a kopaszokról

2016.06.30. 08:56 Módosítva: 2016.06.30. 13:37

Szeptember 1-ig meghosszabbították a nyomozást a Nemzeti Választási Irodában botrányt okozó kigyúrt, kopasz társaság ügyében, írja a Magyar Nemzet. A Fővárosi Főügyészség szerint időre van szükség a bizonyítékok elemzéséhez. Azt továbbra sem lehet tudni, hogy az ügyben hány embert hallgattak ki, van-e már gyanúsított, és ki volt a "kopaszok" megbízója.

Február 23-án egy társaság megakadályozta a szocialista Nyakó Istvánt abban, hogy beadja az MSZP vasárnapi boltbezárás elleni népszavazási kérdését. A Nemzeti Választási Iroda szűk előterében így az addig ismeretlen Erdősi Lászlóné, a korábban fideszes, majd független herceghalmi polgármester felesége előzhette meg Nyakó Istvánt egy, a boltbezárás fenntartására irányuló népszavazási kérdéssel. 

Az ügyben népszavazás rendje elleni bűncselekmény gyanújával indult eljárás. A kormány áprilisban egyébként maga kezdeményezte a vasárnapi boltzár megszüntetését, és ezt a parlament meg is szavazta.  

Csütörtökön Nyakó István vallomáskiegészítést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK). A politikus a BRFK Gyorskocsi utcai épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: vallomáskiegészítésében arra hívta fel a figyelmet, hogy Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója a VI. kerületi Nagykörúti polgári estek vendégeként május elején beismerte azt, hogy az NVI-nél fellépő kopaszok a Fradi Security emberei voltak egykor. 

Nyakó István szerint ez az információ nagy mértékben segítheti a nyomozók munkáját annak érdekében, hogy ne csak a közvetlen bűnelkövetők kerüljenek rendőrkézre, hanem a felbujtók is. Nyakó szerint Kubatov Gábor segíthet tisztázni, hogy a kopaszok milyen kapcsolatban álltak a Fradival. Ezért a nyomozó hatóságnak Kubatov Gábort is meg kell hallgatnia - közölte.