A kormányszóvivő is igennel szavazna az EU-ból való kilépésre

2016.07.01. 11:26
Kovács Zoltán is elárulta a magánvéleményét arról, hogy szavazna, ha az EU-ból való kilépésről kellene dönteni. Lázár Jánoshoz hasonlóan ő se tudna sok érvet a bent maradás mellett. De a kormány nem tervez erről népszavazást.

Ha kizárólag az illegális migráció uniós kezelése képezné a döntés alapját, az nem a bent maradás mellett szólna

- mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az ATV Start című műsorában arra a kérdésre, hogy igennel szavazna-e az EU-ból való kilépésre. 

A műsorvezető többször is visszakérdezett, hogy a kilépésre voksolna-e. Mire Kovács azt ismételgette, hogy ha a migrációra adott válasz alapján kellene döntenie, akkor nem lenne sok érv a bent maradás mellett. Azt is mondta, hogy ez a személyes véleménye, és hogy "nem szabad ezeket a népszavazásokat ilyen döntéssé tenni". Szerinte inkább rá kell venni az unió vezetőit arra, hogy bizonyos kérdéseket, politikákat átgondoljanak.

A dolog azért került szóba, mert a csütörtöki kormányinfón a brit népszavazással kapcsolatban feltett kérdésre Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszer azt mondta: megerősödött az a meggyőződése, hogy jó szívvel nem tudna a bennmaradás mellett szavazni.

Kovács Zoltán a Kossuth rádió 180 perc című műsorában és az M1-en is erről a témáról beszélt. A 180 percben "butaságnak" nevezte, hogy ellenzéki pártok szerint a britekhez hasonló akcióra készült a kormány például az őszi népszavazással, azaz kivezetnék Magyarországot az EU-ból. Az M1-nek pedig azt mondta a kormányszóvivő, hogy "azért mert kritizáljuk az európai intézményrendszert, nem vagyunk Európa-ellenesek. 

Kovács Zoltán az M1 műsorában úgy fogalmazott: "lehet hisztérikusan reagálni egy-egy kijelentésre ahelyett, hogy megnéznék a valódi tartalmát, illetve azokat az okokat, amely miatt egyébként valaki a magánvéleményét így fogalmazza meg."  • Tippek
  • Bankszámla