Már el is ítélték Rogán joghurtos támadóit

2016.08.01. 15:26

Gyorsított eljárásban hozott ítéletet a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség feljegyzése alapján a Pesti Központi Kerületi Bíróság annak a két férfinek az ügyében, akik pénteken joghurttal próbálták meg leönteni Rogán Antalt a Parlament előtt. A bíróság szerint a  

A terheltek erőszakos, kihívóan közösségellenes magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

Ezért fennáll a garázdaság bűntette. A bíróság a minisztert joghurttal leöntő elkövetőt 240 óra közérdekű munka büntetésre, míg társát - mint bűnsegédet - 150 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

 A tárgyaláson egyébként kiderült, hogy a támadók nem csak joghurttal, hanem egy másik különösen megbotránkoztató, riadalmat keltő eszközzel, kefírrel is fel voltak szerelkezve.

A gyorsított eljárást a főügyészség közleménye azzal indokolta, hogy a bíróság elé állítás törvényi feltételei fennálltak - azaz a bizonyítékok rendelkezésre álltak és a terheltek a bűncselekmény elkövetését beismerték.

Az gyorsan kiderült, hogy az akciót nem valamiféle politikai véleménykifejezés miatt hajtották végre a kamerákkal felszerelkezett provokátorok, hanem valószínűleg csak azért, hogy pénzt kérjenek a médiától az akcióról készült videóért.