Betörtek a nyíregyházi gyilkosság helyszínére

2016.09.07. 11:41
Betörtek a múlt heti nyíregyházi gyilkosság helyszínére. 

- erősítette meg szerdán a helyi értesüléseket az MTI-nek  a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.  A rendőrség szerint a betörés még a múlt hétvégén történt, de egyéb részleteket nem árultak el. A betörő utáni nyomozásról is csak annyit tudni, hogy  a főkapitányság és a nyíregyházi kapitányság külön  nyomozócsoportot hozott létre a még ismeretlen elkövető mielőbbi elfogására.

Ahogy arról beszámoltunk, augusztus utolsó napján egy 54 éves román orvos szerelemféltésből rálőtt egy házaspárra, amelynek tagjai közül a nő a helyszínen meghalt, a férfi pedig életveszélyes sérüléssel került kórházba. A család 7 éves ikreinek a gyilkos megkegyelmezett.

Stamatiu Dant európai elfogatóparancs alapján másnap Kolozsváron vették őrizetbe. A magyar hatóságok kiadatási kérelmét a kolozsvári táblabíróság első fokon elfogadta, de az ítélet ellen az érintett fellebbezést nyújtott be, kiadatásról így a román Legfelsőbb Bíróság dönt majd. Dan egyébként elismerte a gyilkosság elkövetését, de azt nem, hogy előre készült volna rá.