Bernát, Felícia
EUR 384,23 Ft
USD 363,23 Ft
7 °C
31 °C

Kétszázezer SIM-kártyát vásároltak egy hajléktalan nevére

2016.10.05. 07:58

A kormánypárti Magyar Idők szerint a párizsi és brüsszeli terrorcselekmények végrehajtóihoz is jutott abból a 200 ezer SIM-kártyából, amit egy hajléktalan férfi vásárolt a Magyar Telekomtól. A lap nem közölte, hogy a terrorista-szálat milyen forrásra alapozza.

A MT nem reagált a vásárlás tényére, a lapnak adott válaszuk szerint a jogszabályok szerint szolgáltatóként nem kötelességük vizsgálni, hogy egy vásárló hány SIM-kártyával rendelkezik. A lap információi szerint a hajléktalan személyesen csak egy kártyát vásárolt valakinek a megbízásából, a többit már az adataival visszaélve szerezték be. Az ilyen kártyákat a lap szerint az első hívás vagy SMS után eldobják, épp azért, hogy a használókat ne lehessen lenyomozni.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás