Vilmos
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Török Márk leválthatatlan a HÖK-elnöki posztról

2016.10.11. 13:06

Ismét Török Márkot választotta a szegedi egyetem hallgatói önkormányzata (EHÖK) elnökké, közölte a szervezet sajtófőnöke. Patai Ádám azt írta, "az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat rendes választmányi ülése lezajlott, 2 pályázat érkezett be az EHÖK elnöki poszt betöltésére, az egyik pályázó még a választás előtt visszalépett".

Így lett újra elnök az a Török Márk, aki olyan régóta tölti be ezt a posztot, hogy 2015-ben gyakorlatilag rá (is) szabtak egy korlátozó törvénymódosítást, ami legfeljebb négy évben szabja meg, hogy mennyit lehet valaki HÖK-elnök. Az egyetem meg is semmisítette a megválasztását, majd az egyetem 12 dékánja is felszólította őt távozásra. Török erre támadó válaszlevelet írt.

Ő egyébként úgy értelmezi a törvénymódosítást, hogy az nem visszaható, azaz csak a hatálybalépéstől kell számítani a négy évet. Emiatt bírósági ügy is lett az egészből. A helyzetről nyáron készítettünk interjút Törökkel, ez itt olvasható.

A Magyar Nemzet szeptember végén már írt Török megválasztásáról, de akkor az információjukat nem erősítette meg senki. A rektor akkor azt mondta a lapnak, amint hivatalos értesítést kapnak a HÖK-választásról, és az alátámasztja a szóbeszédet, bírósághoz fordulnak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!