Elképesztően sok pénzt nyertek közbeszerzésen Mészáros Lőrinc cégei

2016.12.13. 22:40

Az RTL Klub esti híradójában Oroszi Babett készített egy riportot, amiben összeszámolták, hogy mennyi közbeszerzést nyertek idén Mészáros Lőrinchez, Felcsút polgármesteréhez köthető cégek.

Az összehasonlításban nemcsak a saját, de a családjához tartozó cégek közbeszerzési adatai is szerepelnek:

  • A Mészáros és Mészáros Kft. egyedül és konzorciumban összesen 140 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert el, ami mindössze két tenderből jött össze.
  • Az R-Kord Kft. vasúti felsővezeték-építéssel foglalkozik, összesen 76 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert el egyedül, vagy konzorciumban.
  • Fejér B.Á.L. Zrt. Mészáros gyerekeinek az építőipari cége, konzorciumok tagjaként összesen 8,5 milliárd forint közbeszerzést nyert meg.
  • Mészárosnak van egy ásványvízzel foglalkozó cége is, a Vivienvíz Kft., ami 486 millió forintos közbeszerzéssel járult hozzá a teljes mérleghez.

A riportban az szerepel, hogy ezek összességében 225 milliárd forintot tesznek ki, ám mivel sok esetben konzorciumok tagjaként nyerték a közbeszerzéseket, így ez alapján nem lehet megmondani, hogy pontosan mekkora összeggel is gyarapodtak csak a Mészároshoz köthető cégek. 

Az RTL Klub kereste a polgármestert az üggyel kapcsolatban, aki nem reagált.