Árpád
-2 °C
3 °C

Magyar taxisok is lebuktak egy nemzetközi razziában

2017.02.02. 09:48

Több magyar taxis is tagja volt egy nemzetközi embercsempész-hálózatnak. Az volt a feladatuk, hogy befogadó-állomásokról egy budapesti szállodába vigyenek migránsokat, ezért alkalmanként 50-150 eurót kaptak. A Nemzeti Nyomozó Iroda legalább tizenkét ilyen esetről tud tavaly március és május között. A szállodából marokkói, egyiptomi és iraki sofőrök vitték tovább a migránsokat Ausztrián és Szlovákián át.

A bűnszervezet vezetője egy iraki férfi volt, aki Magyarországon kapott oltalmazott státuszt. A hotelben fogták el egy magyar társával együtt. A helyszínen mobiltelefonokat, SIM-kártyákat, számítógépeket, sok készpénzt és egy luxus-terepjárót foglaltak le, írja a Police.hu. 

Az akció előkészítésében német, olasz, osztrák és szlovák rendőrök is részt vettek. A magyarországi elfogásokkal egy időben a horvát, a bolgár, a német, az osztrák és a román hatóságok is házkutatásokat tartottak, és több mint húsz ember ellen indítottak eljárást embercsempészet gyanújával.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?