Natália
1 °C
7 °C

A Teréz körúti robbantó állítja, nem ismerte a rendőröket

2017.02.21. 08:47

Ahogy arról hétfőn beszámoltunk, az ügyészség közleménye szerint beismerte tettét a Teréz körúti robbantó. Már a múlt héten hosszasan tett vallomást a Teréz körúti robbantással vádolt P. László, hétfőn a Központi Nyomozó Főügyészség további kihallgatások után arról tájékoztatott, hogy a férfi a kihallgatáson vallomást tett, melyben lényegében beismerte a bűncselekmény elkövetését, írtuk. A Blikk keddi számában újabb részletek kerültek elő a férfi vallomásából.

A főügyészség szóvivője, Nagy Andrea hétfőn elmondta, hogy a nyomozás jelenlegi szakaszában az ügyészség elemzi a gyanúsított által elmondottakat, és összeveti azokat a nyomozás során beszerzett egyéb bizonyítékokkal, így a vallomás részleteiről jelenleg nem adható tájékoztatás. P. édesapja megdöbbent, ügyvédjét egyelőre nem érték el, Brunner Tamás pénteken még csak annyit közölt az MTI-vel, hogy P. László részletes vallomást tett a nyomozóknak.

DSZZS20161020009
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Az M1 aktuális csatorna szombat esti Híradója úgy értesült, hogy a gyanúsított férfi elismerte, hogy ő látható a térfigyelő kamerák felvételein, illetve övé volt az a hátizsák, amelynek a maradványait megtalálták a helyszínen. A Blikk a férfi ügyvédjére hivatkozva azt írja:

  • P. László készítette a pokolgépet
  • Ő vette meg a hátizsákot
  • Ő szemelte ki a helyszínt
  • Ő hozta működésbe a bombát
  • Nem volt bűntársa
  • A megsérült rendőröket nem ismerte
  • Nincs baja a rendőrséggel
  • A bűncselekmény indítéka továbbra is ismeretlen

Tavaly szeptember 24-én éjjel robbantottak a főváros VI. kerületében, a Teréz körúton egy földszinti üzlethelyiségnél, két rendőr megsérült, egyikük életveszélyesen. Az elkövetéssel gyanúsított férfit október 19-én Keszthelyen fogták el.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?