Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Felújítják a biztonsági őrt magával ragadó kompot

2017.02.22. 10:06

Három hétig is eltarthat a tiszacsegei komp javítása, de ha minden jól megy, tavasszal már újra járhat, hogy a környékbelieknek ne kelljen száz kilométert kerülniük a legközelebbi híd felé – derül ki a Dehir videójából.

Múlt hétfőn mi is megírtuk, hogy a kompot berántotta a partról és magával sodorta a jeges ár, de úgy, hogy Jani, az éjjeliőr is rajta maradt, akit honvédségi helikopterrel kellett kimenteni. Az akciót az ATV kamerája meg is örökítette:

A Tiszacsege és Ároktő között közlekedő kompot az ár 500 méteren át sodorta, mire megrekedt a jégtáblák között, de később kiszabadult, és még tovább vándorolt lefelé a Tiszán, hogy aztán Tiszaderzsnél az iszapos nádasban akadjon újra fent, 50 kilométerre az eredeti helyétől.

Hollywood nem csapott le a sztorira, pedig óriási lehetőség van benne, elég erre a trailerre nézni:

A kompot csörlővel vontatták partra, hogy alaposabban megvizsgálják. A jég összetörte a gépházat és a fedélzetet, de úgy tűnik, a komptestben nem okozott nagyobb kárt. A helyreállítás az önkormányzat szerint 10-15 millióba forintba kerül majd, de számítanak a kormány segítségére is.