Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Másfél milliárd hiányzik Farkas Sándor vagyonnyilatkozataiból

2017.02.23. 09:58

A Direkt36  terjedelmes cikkben  foglalkozik Farkas Sándor fideszes parlamenti képviselő vagyonnyilatkozataival.

Számításaik szerint a csongrádi politikus résztulajdonában lévő cég 2012 óta 2,5 milliárd mezőgazdasági támogatást szerzett, ebből azonban csak 925,5 milliót tüntetett fel. A többi pénz sehol sem jelenik meg a vagyonnyilatkozataiban.

Farkas azzal magyarázta a másfél milliárdos különbséget, hogy minden évben csak az arra az évre megítélt támogatásból már megkapott pénzeket vallotta be, a később kifizetetteket nem. A Direkt36 munkatársának felvetésére, hogy így viszont a támogatás egy része sehol sem jelenik meg a nyilatkozataiban, annyit felelt:

Ha most beírok 300 millióval többet, mi van akkor? Semmi.

Sallai R. Benedek, az LMP képviselője is kihagyott 3 millió forintot: tavaly magánemberként 6,2 millió forintnyi agrártámogatást kapott, de csak 3,2 milliót tüntetett fel. Amikor ezzel szembesítették, elismerte, hogy tévedhetett.

A lap megjegyzi, hogy a nyilatkozatok kitöltésének szabályai nem teljesen egyértelműek, ami miatt könnyű hibázni. Aki pedig szándékosan közöl félrevezető információkat, annak nem kell szembenéznie semmilyen szankcióval.

Ma is aktuális véleménycikkünket itt elolvashatja.