Judit
2 °C
7 °C

Az ország 57 százaléka nem akar olimpiát

2017.02.23. 08:18 Módosítva: 2017-02-23 08:20:55

A budapesti olimpia elutasítottsága országosan 59,3 százalék, tehát a társadalom abszolút többsége inkább nem szeretne ötkarikás játékokat a fővárosba, írja a Magyar Nemzet az Iránytű Intézetnek a lap számára készített közvélemény-kutatása alapján. A magyar társadalom túlnyomó többsége ellenzi a budapesti olimpiarendezést, ugyanakkor támogatná, hogy az ügyben népszavazás döntsön. Talán nem véletlen, hogy a kormány tegnap bejelentette: visszavonjuk olimpiai pályázatunkat.

  • Egyedül a Fidesz–KDNP szavazói között vannak többségben a támogatók (65 százalék), de e csoportban is 30 százalék az olimpiarendezés ellen szavazott volna.
  • A Jobbik táborában 28, az MSZP-ében 26 százalékos a budapesti pályázat támogatottsága.
  • A fővárosban a megkérdezettek 63 százaléka elutasítaná az olimpiarendezést, 33 százalék támogatná.
  • 62,1 százalék inkább fontosnak tartja a népszavazás megrendezését, míg 34,2 százaléknyian mondták azt, hogy inkább nem fontos.
  • Egy most vasárnap tartandó népszavazásra a megkérdezettek 59,5 százaléka biztosan, 20,1 százaléka pedig valószínűleg elmenne. 
  • A megkérdezettek 57,8 százaléka szavazna a rendezés ellen, míg mellette 35,3 százalék.

A felmérés telefonos módszerrel, február 12. és 19. között – a pályázattól való visszalépés bejelentése előtt – készült, ezerfős, a szavazókorú lakosságot reprezentáló mintán.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?