Pintér Sándorról akart külföldre juttatni valaki papírokat

2017.03.16. 08:36 Módosítva: 2017.03.16. 12:40

A készenléti rendőrség kedden elfogta a debreceni J. Róbertet, akit azzal vádolnak, hogy előbb megfenyegetett, majd pedig megpróbált megvesztegetni egy ügyvédet, írja a Police.hu. Az 58 éves férfi azt szerette volna, hogy az ügyvéd megszöktesse a házi őrizet alatt lévő védencét, majd Pintér Sándor belügyminiszterrel kapcsolatos dokumentumokat vigyen külföldre.

A miniszterre utazott

A hatóságok szerint a debreceni férfi először megpróbálta rábeszélni az ügyvédet a bűntényekre. Az ügyvéd azonban nemet mondott, így J. Róbert előbb sikertelenül megfenyegette, később pedig több millió forintot ajánlott a fogolyszökésért és dokumentumszállításért. 

A házkutatás alatt asztali számítógépeket, laptopokat, merevlemezeket, SIM kártyákat, pendrive-okat, CD-ket és a bűncselekményekkel kapcsolatos feljegyzéseket foglaltak le a rendőrök. A férfi elismerte, hogy találkozott az ügyvéddel, de tagadja, hogy megfenyegette vagy megvesztegette volna.

Pestisrácok.hu információi szerint Jakubinyi Róbertet vették őrizetbe, aki korábban az Egymásért-ügy egyik főszereplője volt. A portál úgy tudja: ő a kilencvenes évek éjszakai életében igazi nehézfiúnak számító Tanyi Róbertet akarta külföldre küldeni a Pintér Sándorra vonatkozó dokumentumokkal. Tanyinak egy külföldi sajtótájékoztatón, egy betanult szöveget kellett volna elmondania a magyar belügyminiszter lejáratására. Tanyi Róbertet korábban a Lakatos Csaba ügetőhajtó elleni merényletkísérlettel vádolták

Jakubinyinak korábban titkosszolgálati kapcsolati voltak. Az Egymásért-ügyben felmerült, hogy titkosszolgálati vezetőknél próbálta elérni számukra kellemetlen ügyek elsimítását. A Pesti Srácok szerint a hatóságok ezért azt is vizsgálják, kik lehetnek azok az egykori magyar titkosszolgák, vagy külföldi szolgálatok, akiknek a Pintér Sándor lejáratására irányuló akció érdekükben állhatott.