Több ezren vonultak fel az EU-ért Budapesten

Május elseje 2017

Index
2017.05.01. 14:42
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Botka az országjárásán azt tapasztalta, hogy az embereknek elegük van. Majd Botka elsorolja a Fizessenek a gazdagok-kampányának alapvetéseit: "a luxust meg kell adóztatni, a szegénységet megszüntetni, a gazdagoknak ki kell venni a részüket a közös teherviselésből". Botka szerint be kell vezetni egy "megélhetési minimumot is", amelyre a magyar állam vállal garanciát. "Ez alá nem megyünk sem nyugdíjakban, sem fizetésben" - mondja Botka, aki ezek szerint egyfajta alapjövedelmet szeretne.

  • Botka László szerint a Fidesz régóta feszegeti a pofonos ládát, ami most a tüntetésekkel "végre kinyílt". Ez szerinte az jelzi, hogy az embereknek elege van a "kapzsi fideszesekből". A baloldalnak Botka szerint új alapokon kell elkezdenie az ország újjáépítését. "Orbán országlásának legyen végre vége, szüntessük meg a nemzeti nyomor rendszerét".

  • Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje következik, és rögtön rátér a Fidesz szapulására: "a Fidesz elárulta és romba döntötte az országot, a nemzeti vagyont zsebre tette, ebből elég". Szerinte 2010 óta nem lettek biztosabbak a munkahelyeke, nem lehet megélni a fizetésekből, "mérhetetlen nyomor uralkodik az országban". "Mi építünk, ők rombolnak" - mondja Botka, aki szerint "itt az idő, hogy elsöpörjük az álomgyilkosokat, hogy elsöpörjük a kormányt".

  • Molnár Gyula bejelenti a színpadról a nap örömteli hírét: megszületett Ujhelyi István EP-képviselő lánya, Csenge. Majd azzal folytatja, hogy nincs demokrácia az országban, és a Fidesz a kormányzásával minden társadalmi csoportot magára haragított.

  • Kunhalmi Ágnes ezután a kormányváltás szükségességéről beszél, és erős hasonlatot használ: "Orbán Viktor egy lufi, nincs benne semmi, csak áporodott levegő. Ezt a lufit csak ti tudjátok kipukkasztani."

  • Az előbb kezdődtek a beszédek az MSZP majálisán városligeti nagyréten. Kunhalmi Ágnes budapesti elnök szólalt fel elsőként, és azzal kezdte, hogy "hol vannak a harcostársak, hol vannak az uniós zászlók", majd arról beszélt, hogy a többség Európához akar tartozni. Kunhalmi ezután az oktatás fontosságáról beszélt, és úgy vélte, a Fideszt nem érdekli a fiatalság sorsa, csak hogy elkerülje az igazságszolgáltatást.

Vissza az összes bejegyzéshez