Kövér a teljes havi fizetését megvonja a fenyegetőző jobbikostól

2017.05.15. 15:47

Kövér László házelnök ígéretének megfelelően továbbra is szigorúan megbünteti a házszabállyal ellentétesen viselkedő képviselőket. A büntetés mértéke leginkább rajta múlik, így nyomon követhetjük, mivel lehet a leginkább kihozni a sodrából az Országgyűlés elnökét.

Az MSZP-seket például szigorúbban büntette, mert keresztnevén szólították Áder Jánost, Tordai Bence Párbeszéd-szóvivőt pedig örökre kitiltotta a Parlamentből Orbán irodájának matricázása után.

Szilágyi György jobbikos képviselő is szigorú büntetésre számíthatott, a fideszesek ugyanis nagyon kiakadtak a múlt heti beszólásán. Szilágyi azt kiáltotta Dömötör Csaba államtitkár beszéde közben, hogy - idézem -: "gyere ki, úgy nyakon baszlak, hogy leszáll a fejed". Szilágyi az eset után megbánta a beszólást, és bocsánatot kért, hogy a Parlamentben "Bayer Zsolt-i stílust" használt.

Kövér László ettől nem enyhült meg, a Hvg.hu-nak azt mondta, hogy

Szilágyinak az illetménye 100 százalékát, vagyis a teljes havi fizetését kell büntetésképpen befizetnie.

Valamivel jobban járt Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, aki Áder János államfői eskütételét zavarta meg egy bajszos Áder-bábuval. Neki a képviselői tiszteletdíjának 30 százalékát kell befizetnie büntetésképp. Kövér erről azt mondta, hogy az ülésen azért nem utasította rendre, mert nem akarta az államfői beszédet még ezzel is megzavarni.

Szilágyi György pedig azért kapott jóval súlyosabb büntetést, mert erőszakkal fenyegetőzött - mondta Kövér.

Szintén mai fejlemény, hogy a CEU-törvény zárószavazása előtt egy percig szirénázó Szabó Szabolcs Együtt-képviselő 249 290 forintos büntetését Kövér fenntartotta. Kövér azzal érvelt, hogy a szirénázás sértette az Országgyűlés tekintélyét, és "alkalmas volt arra, hogy a Ház munkájába és annak szakszerűségébe vetett közbizalmat megingassa, illetve a közvélemény előtt súlytalanítsa a többi képviselő szavazatával kifejezett véleményét".