Újabb roham és letartóztatás az MSZP-s ügyvéd ügyében

2017.07.13. 10:01

Az előzetes letartóztatásban lévő MSZP-s és DK-s ügyvéd, az Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt szombathelyi önkormányzati képviselője, Czeglédy Csaba ügyében újabb letartóztatás történt, írja az MTI. Czeglédyéket költségvetési csalással vádolja az ügyészség.  A Csongrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a Czeglédy Csaba által vezetett, munkaerő-közvetítést végző Humán Operátor Zrt. köré szerveződő céghálózat 2013 és 2016 között mintegy 3 milliárd forint kárt okozott az állami költségvetésnek.

Serfőző Katalin szóvivő közölte, eddig tíz ember van előzetes letartóztatásban, és kedden újabb gyanúsítottat hallgattak ki és vettek őrizetbe „a bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő eljárásban”.

A gyanú szerint az új gyanúsított a bűnszervezetbe tartozó egyes iskolaszövetkezetek cégalapításának, cégjogi módosításainak bejegyzése során járt el. A főügyészség indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatását.