Erzsébet
1 °C
4 °C

Négy embert gyanúsítanak a pszichiátrián meghalt csecsemő ügyében

2017.09.11. 17:42 Módosítva: 2017-09-11 17:43:06

A rendőrség négy embert hallgatott ki gyanúsítottként amiatt, hogy 2015 márciusában a Szent Imre Kórház pszichiátriai osztályán egy vajúdó nő nem kapott orvosi segítséget és a csecsemője meghalt, írja a Zoom.hu.

A rendőrség a portál kérdésére azt válaszolta, hogy  két ember foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt, másik kettőt pedig foglalkozás körében elkövetett halált okozó veszélyeztetés miatt.

Mint megírtuk, 2015 márciusában a kórház pszichiátriai osztályán  szült egy nő, aki vajúdásához nem kapott orvosi segítséget, és a gyermek meghalt. A kórház azt állította, hogy a gyermeket az anya holtan hozta világra,  de t öbb beteg állítása szerint megszületése után felsírt, és megpróbálták újraéleszteni.

Az újsághírek alapján  Székely László  ombudsman átfogó vizsgálatot indított. A vizsgálat megállapította, hogy  a gyermek nem halva született, hanem a körülmények miatt vesztette életét. A jelentés szerint  a pszichiátriai osztály alkalmazottai nem vették észre sem a vajúdást, sem a szülés megindulását, annak ellenére, hogy a nőt a krízismegfigyelőben helyezték el, ahol szigorú megfigyelés alatt kellett volna tartaniuk. A nő pelenkázva volt és le is kötözték, csak akkor siettek segítségére, amikor a gyermek feje és karja már látható volt. 

Az ügyet először közigazgatási eljárásban vizsgálták, majd nyomozás indult. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?