Nem az elkövetőről adtak ki képet a Jászai Mari téri szurkálás ügyében

2017.10.16. 12:08

Az Index úgy értesült, hogy egy ártatlan férfiról adott ki körözési képet a rendőrség az október 6-án, a Jászai Mari téren történt szurkálással kapcsolatban, amelynek áldozata egy hajléktalan volt, aki könnyebb sérüléseket szenvedett.

A rendőrség egy idősebb, magas, szakállas férfit keresett, aki bőrdzsekit viselt. Lapunk úgy értesült, hogy a férfit elfogták, kihallgatták, de kiderült, semmi köze nem volt az esethez. A Police.hu-ról később eltűnt a körözési felhívás.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a rendőrséget, ahol megerősítették az információinkat. Mint írták, a körözött férfit "a rendőrség elfogta, kihallgatta, eljárásjogi szerepét tisztázta". Az ügyben ismeretlen tettes ellen folyik tovább az eljárás, új körözési képet nem adnak ki.

Miután az RTL Klub Híradója vasárnap este megszólaltatta az ollóval megtámadott hajléktalanokat, akik azt állították, hogy a szurkáló egy jól öltözött, angolul beszélő férfi volt, megkérdeztük azt is a rendőrségtől, hogy magyar vagy külföldi állampolgárt keresnek-e. A rendőrség erre azonban ismét csak azt válaszolta, hogy ismeretlen tettes ellen folyik eljárás.