Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Jobb nem kritizálni a kormányt, ha az ember tanítani akar

2017.10.19. 18:27

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság elmarasztalta azt a szakközépiskolát, ahová azért nem vettek fel egy tanárt, mert a Facebookon a magyar oktatáspolitikát kritizálta. A TASZ szerint egészen a bejegyzésig úgy volt, hogy Vári Anikót felveszik az iskolába, azonban a Facebook-bejegyzése miatt az igazgató mégis meggondolta magát. A TASZ bejegyzéséből kiderül, hogy a pedagógus iskolában tanító férjét később felelősségre vonta az igazgató a bejegyzés miatt, majd elutasította az állásjelentkezését.

Egy emailből azonban kiderült, hogy korábban az igazgató Várit javasolta a posztra, de a bejegyzés után jelezte a férjének, hogy nincs szüksége kormánykritikus emberekre az intézményben. Ugyanebben a beszélgetésben az is elhangzott az igazgatótól, hogy az intézményt fenntartó minisztériumból jelezték, ne alkalmazzanak kritikus véleményt hangoztató embereket az iskolában. Vári mellett egy ember pályázott még, akinek a kiírás ellenére nem volt tanári végzettsége, mégis ő kapta meg az állást.

A TASZ az EBH-hoz fordult, ahol megállapították, hogy politikai véleménye alapján diszkriminálták az iskolánál. Az eljárási költség mellett 300 ezer forint bírságot kell fizetnie az iskolának, de megtámadták a döntést, vagyis még nem zárult le teljesen az ügy.

Az eset azért is különösen érdekes, mert a tanárhiány most már egész Magyarországon komoly problémát jelent.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?