Boglárka
19 °C
35 °C

Széles Gábor: Simicska megakadályozta volna a miniszterségemet

2017.11.24. 21:43

A hvg.hu vette észre, hogy az Egerhírek.hu villáminterjút készített Széles Gáborral, amikor egy helyi klub vendége volt a nagyvállalkozó. Széles azzal kezdi a beszélgetést, hogy ha nem "az ő oldaláról" érkezik egy újságíró, akkor azért ragaszkodik a diktafonhoz, mert ellenséges céllal készül az interjú. Ha viszont az "ő oldaláról" jön a kolléga, akkor meg azért, "sok olyan újságíró van, aki többet képzel a maga tehetségéről és aztán ennek megfelelően nem olyan szakmai szinten ír".

Széles azt mondja, 73 éves, úgyhogy már biztos nem lesz miniszter, de 2010-ben még lett volna esélye, csak épp egy vírusfertőzést elkapott, ami megtámadta az egyensúlyozó idegét, "Orbán Viktor többször járt nálam, gazdasági témákról beszélgettünk, de látta, hogy milyen állapotba kerültem."

De ha nincs vírusfertőzése, akkor viszont Simicska akadályozta volna meg, mert

mindig ellenségének tekintett,

mondta a milliárdos nagyvállalkozó a milliárdos nagyvállalkozóról. Mondjuk Simicskától függetlenül például ez, ez vagy éppen ez alapján nem biztos, hogy az ország rosszul járt azzal, hogy Széles nem lett miniszter.

További állítások: 

  • 2004 és 2010 között 6 milliárdot tolt bele az EchoTV-be
  • a választásokból most inkább a példamutatásával vállalna részt, azzal, hogy kiáll az elvei mellett
  • A Magyar Időkhöz igazoló újságírókra, köztük Bayerre nem haragszik azért, mert elmentek a Magyar Hírlaptól, Bayer csak autonóm gondolkodást akart kialakítani, ami nem kötődik szorosan a lapokhoz
  • Az eligazolások mind egyéni döntések, de "azt azért nagyon nagyra tudom értékelni, ha valaki kitart az elvei és az újság mellett"
  • Nem tervezi a Magyar Hírlap eladását, viszont az online-on fejleszteni akar.