Vádat emeltek a bőnyi rendőrgyilkosság ügyében

2017.12.08. 10:07

A bőnyi rendőrgyilkosság ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség Győri Regionális Osztálya élet és közbiztonság elleni bűncselekmények miatt emelt vádat - közölte az ügyészség. 

Az elkövetőt, Gy. Istvánt hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztető emberöléssel, valamint lőfegyver engedély nélküli tartásával elkövetett lőfegyverrel visszaéléssel vádolják. 

2016. október 26-án reggel a rendőrség hivatásos állományú tagjai más ügyben Bőny községben házkutatást akartak tartani a vádlottnál, aki a házába jogszerűen belépő egyik rendőrre, néhai Pálvölgyi Péter rendőr alezredesre az engedély nélkül megszerzett, éles lőszerrel töltött gépkarabéllyal egy sorozatot adott le. Az öt-hat lövedék közül egy, az intézkedő rendőrt a fején eltalálta, aki a lövés miatt a helyszínen életét vesztette.

A vádlott ezután még több lövést leadott, amik más emberek életét veszélyeztették. A tervezett házkutatás miatt a helyszínen lévő két másik rendőr ezért többször rálőtt a vádlottra, az egyik lövés a testén eltalálta a vádlottat, aki két órával később a Terrorelhárítási Központ tagjai elfogtak. Az elfogás utáni helyszíni szemlén a házban több helyen elrejtve engedély nélkül szerzett fegyvereket és lőszereket találtak. 

Az ügyészség megállapítása szerint a vádlott beszámítható, ezért cselekménye akár életfogytig tartó börtönnel is büntethető. A vádlott jelenleg is előzetes letartóztatásban van, itt olvashat róla bővebben