Kormányülésen vették elő a Czeglédy-ügyet

2017.12.13. 12:48

A parlament már elítélte, most pedig a kormány szerdai ülésén a Czeglédy-ügy kártalanítási folyamatáról döntött. Az MTI-t a Kormányzati Tájékoztatási Központ informálta.

„A kormány fontosnak tartja, hogy az úgynevezett Czeglédy-ügyben a diákok és más érintett munkavállalók önhibájukon kívül ne szenvedjenek kárt" - írta a Kormányzati Tájékoztatási Központ. A részletekről hamarosan a Magyar Közlönyben jelennek meg információk.

Ebben a történetben Budai Gyula is megszólalt, aki azt mondta, hogy Czeglédy Csaba Gyurcsány Ferenc strómanja, a feladata pedig az volt, hogy pénzt gyűjtsön a volt miniszterelnöknek és pártjának, a DK-nak. Emiatt a kijelentése és "ámokfutása" miatt a DK beperli az egykori elszámoltatási kormánybiztost.

Budai szerint amúgy "Czeglédy Csaba bűnszervezete" több mint 3 milliárd forintos áfacsalást követett el, de nemcsak az államot, hanem diákokat és nyugdíjasokat is megkárosított. A Gyurcsány család tulajdonában lévő Altus Portfólió háromszor adott kölcsön pénzt "Czeglédy Csaba bűnszervezetének", ami egyrészt felveti a tiltott pénzügyi tevékenységet, másrészt arra utal, hogy "a Czeglédy-botrány mögött Gyurcsány Ferenc és a DK áll" - tette hozzá a fideszes politikus.